+36 30 682 3827   |   +36 96 428 062

9024 Győr, Csokonai u. 10.

Közösségi média:

Dentart 30 éves jubileumi logo

A fogtechnikai újdonságok úttörői | Jövő a jelenben...

 
Kombinált munkák

A kombinát munka az úgynevezett rögzített és kivehető fogpótlás kombinációja.

A rögzített rész, azaz a korona vagy híd a meglévő fogakon ragasztással rögzül. A kivehető rész ezekhez a fogakhoz kerül elhorgonyzásra. A kivehető elem fémlemezre készített részleges fogsort jelent. Ezt úgynevezett finommechanikai elemekkel rögzítjük a hídhoz, koronákhoz. A kivehető fogpótlás készülhet fémből és műanyagból is.

A kombinált fogpótlásra akkor van szükség, amikor a rögzített pótlás, például az implantátum elkészítése nem jöhet szóba, a műtéttől való félelem, elégtelen csontállomány, vagy meglévő, kontraindikációt jelentő alapbetegségek miatt.

Ez a fajta fogpótlás stabilan rögzül, nincsen oldalmozgás. A kivehető rész és a fix pótlás közötti kapcsolatot kapcsokkal történő megoldással vagy finommechanikai elemekkel (csúszatók) rögzítjük. Ez utóbbi előnye a normál kapcsos fogsorral szemben, hogy a rögzítő elemek nem láthatóak. A fémlemezre készült fogsor kisebb méretű, mint a hagyományos protézisek, ami nem csak azt eredményezi, hogy annál jóval esztétikusabb, de azt is, hogy összességében jóval kevésbé befolyásolja a mindennapi életet, a hangképzést, ízérzékelést, komfortérzetet.

 
 
DENT-ART-TECHNIK Kft - All rights reserve
Since 1992. Győr, Hungary