+36 30 682 3827   |   +36 96 428 062

9024 Győr, Csokonai u. 10.

Közösségi média:

Dentart 30 éves jubileumi logo

A fogtechnikai újdonságok úttörői | Jövő a jelenben...

 
Inlay, Onlay

Az inlay fogbetét egy úgynevzett ragasztott fogtömés, szilárd porcelán betét, amit individuálisan készítünk el a lenyomat alapján. Az inlay fogtömést elsősorban őrlőfog felépítésekor alkalmazzuk. Abban az esetben, amikor a lyuk olyan nagy kiterjedésű, hogy a rágófelszín mellett már a fogcsücsök is károsodott, a fogorvos onlay tömést alkalmaz.

Az inlay fogbetét abban az esetben alkalmazható, amikor nem kell a teljes rágófelületet befedni. Ez a betét biztonságosan rögzíthető, segítségével a további szuvasodás esélye – megfelelő szájhigiénia mellett – minimálisra csökkenthető. Megvédi a fogszöveteket a további pusztulástól, esztétikus, és a fog kontúrjai, eredeti formája tökéletesen visszaállítható vele.

Az inlay készülhet műanyagból, kerámiából, cirkónium-kerámiából és aranyból.

 

Az onlay fogbetét nagyon hasonló az inlay fogbetéthez. Azonban az onlay betét nagyobb kiterjedésű lyuk esetében nyújt megoldást, amikor a teljes rágófelületet be kell fedni. Olyan tömésfajta, mely átmenet a korona és az inlay betét között. A koronával ellentétben itt nincs szükség az ép fogállomány eltávolítására az elkészítéséhez.

Az onlay fogbetét hosszú távon biztosít megfelelő rágóstabilitást, valamint óvja a fogkoronát a további sérüléstől, romlástól. Az inlay betéthez hasonlóan a lenyomatvételt követően készítjük el. Használatával a szomszédos foggal való kontaktpont precízen kialakítható.

Szintén többféle alapanyagból készülhet, valamint kifejezetten tartós és kopásálló. Teljes mértékben a fog saját színéhez igazítható.

Tökéletes megoldás lehet a súlyosan károsodott fogak helyreállítására.

Az onlay fogbetét készülhet műanyagból, kerámiából és aranyból.

 
 
DENT-ART-TECHNIK Kft - All rights reserve
Since 1992. Győr, Hungary