+36 30 682 3827   |   +36 96 428 062

9024 Győr, Csokonai u. 10.

Közösségi média:

Dentart 30 éves jubileumi logo

A fogtechnikai újdonságok úttörői | Jövő a jelenben...

 
Csontpótlás

A 3D-s csontblokk termékek a szájsebészetben alkalmazott csonthiány pótlására szolgálnak ahhoz, hogy a szükséges csontalappal nem rendelkező páciensek számára lehetővé tegyék a hagyományosnak nevezett körszimmetrikus implantátumok használatát, amelyek kellőszámú beültetésével, rögzített fogpótlással a rágóképesség teljes helyreállítása lehetséges.

A csontblokkok segítségével előre tervezett módon tudjuk helyreállítani a maxilla és a mandibula hiányzó anatómiai részleteit, amelyek csontelvesztésből, csontleépülésből, vagy balesetből származnak.

BMG:

A humán csont mátrix zselatin (Bone Matrix Gelatin=BMG) kortikális csontból előállított steril csontpótló készítmény, amely kollagénmentes csontfehérjéket tartalmaz, köztük nagy számban csontnövekedési faktorokat aktív formában. Egyik legjelentősebb csoportjuk a csont morfogenetikus proteinek (BMPs), amik a csontfejlődés elindításáért felelősek. A kortikális csont BMP tartalma jóval nagyobb, mint a spongiozus csonté.

A BMG dezantigenizált , dekalcinált, részlegesen önemésztett partikulált , liofilizált csontpótló, aminek csontosodást kiváltó hatása igazoltan felülmúlja a szivacsos csontpótlókét. A létrejövő, jórészt kortikális csont biomechanikai tulajdonságai optimális környezetet nyújtanak az implantátumok beültetésére.

A BMG 45 év alatti szervdonorok friss kortikális csontjából származik. Szigorú donorszelekciós kritériumok után a nemzetközi standardoknak megfelelő szerológiai és PCR teszttel szűrik a donorokat, így zárva ki a hepatitis B, C, a HIV 1 és 2, a SARS Cov-2 valamint a treponema átvitelét. A feldolgozási folyamat végén a BMG-t sterilizálják.

A különböző csontszemcse méretű készítmények optimálisak eltérő indikációk esetében: sinus emelés, parodontológia stb. egyedül vagy F-PRF membránnal kombinálva (sticky bone).

A liofilizálás (fagyasztva szárítás) korunk legjobb konzerválási módszere. Az 5%-nál kisebb (kb 1-3%) víztartalom lehetővé teszi a normál postai szállítást, szobahőn való tárolást 5 évig.

 

Milyen előnyei vannak a humán konzervcsontnak az autológ (saját) és xenoraft (más fajból származó) csonttal szemben?

 

Saját csonttal szemben:

  • korlátlan mennyiség
  • tetszőleges forma
  • nincs adóhelyi morbiditás és szövődmények (tibia, fibula stb)
  • beteg számára nincs további műtéti terhelés, vérveszteség
  • rövidebb műtét

 

Xenografttal szemben:

  • gyorsabb beépülés
  • jobb csontindukció
  • nincs fajidegen fehérje terhelés
  • a beültetett BMG teljesen lebomlik fokozatosan, a párhuzamosan helyén újdonképződő saját csont semmiben nem különbözik a környezettől. Nincsenek szigetszerű zárványok, amik biomechanikailag gyengébbé, vagy törékenyebbé tenné a csontot
 
 
DENT-ART-TECHNIK Kft - All rights reserve
Since 1992. Győr, Hungary