+36 30 682 3827   |   +36 96 428 062

9024 Győr, Csokonai u. 10.

Közösségi média:

Dentart 30 éves jubileumi logo

A fogtechnikai újdonságok úttörői | Jövő a jelenben...

 
Fémek és műanyagok 3D nyomtatás

Napjainkban a 3D technológia fejlődése egyre magasabb követelményeket támaszt a még tökéletesebb és pontosabb gyártmányok iránt. A Dent-Art-Technik által kidolgozott gyártási folyamat alapja a XXI. századi technológiára épülő print & mill eljárás. A gyártás során virtuálisan terveznek, additív módon nyomtatnak, geometrikus ellenőrzést és azonosítást végeznek, precíziós frézelt utómunkálatok után pedig az előgyártmányt végellenőrzik.

Az eddig alkalmazott öntési eljárással szemben a fém nyomtatásos technológia során az elkészült gyártmány anyagszerkezete homogénebb, a gyártás termelékenyebb, valamint a végeredmény kiszámíthatóbb. Az alkalmazott technológiának köszönhetően az egységnyi termékre jutó alapanyag felhasználási igény minimalizálódik, a segédanyag felhasználás pedig jelentősen csökken.

A 3D nyomtatással készült tárgyak készítéséhez digitális modelleket használunk fel, ezeket a digitális modelleket STL kiterjesztésben használjuk. A laborukban található nyomtatók az LMF (Laser Metal Fusion) technológiát használják. Az LMF technológiát komplex fém alkatrészek fémporból történő előállítására alkalmazzák. Az LMF eljárással összetett belső szerkezetek is létrehozhatók. A lézer a fémport megolvasztva rétegről rétegre alakítja ki a kívánt kontúrt. Az LMF technológiával készült termékek csak előgyártmányok, véglegesítésükhöz utómunkálatra van szükség, mely utómunkálat lehet kézi vagy gépi.

A Dent-Art-Technik Kft. fémnyomtatójának különlegessége, hogy a széles körben elterjedt CoCr nyomtatáson felül képes titán nyomtatásra is, melyet szinte napi szinten használ a labor, sőt ezen felül arany, ezüst, acél, bronz, alumínium alapanyag felhasználására is alkalmas.

Fémek nyomtatása mellett a műanyagok, azaz a polimerek 3D nyomtatása is megtalálható a laborunkban. A polimerek nyomtatása SLA technológiával történik. Ez lehetővé teszi a különböző segédeszközök nyomtatását. Ilyenek például: a fúrósablon, az egyéni kanál, a harapáskorrekciós eszközök, a fogszabályzó sínekhez szükséges műanyag modellek, tanulmányi és szekciós modellek, valamint lehetőség van úgynevezett „moke up” próba modellek nyomtatására is.

 
 
DENT-ART-TECHNIK Kft - All rights reserve
Since 1992. Győr, Hungary