FOGÁSZATI CSONT ÉS SZÖVET REGENERÁCIÓ, CSONTPÓTLÁS

FOGÁSZATI CSONT ÉS SZÖVET REGENERÁCIÓ, CSONTPÓTLÁS

Napjainkban különböző lehetőségek állnak rendelkezésre az elvesztett csontmátrix pótlásához illetve regenerálásához. A traumatológiai sebészet, az ortopéd sebészet a humáncsontszövetet több évtizede sikeresen használja különböző csontszerkezet-hiányossággal rendelkező rekonstrukciós műtéteknél.
A fogászati implantátumok beültetéséhez szükséges hiányzó csontszövet pótlása, alveoláris és mandibuláris szájsebészeti felület rekonstrukció albuminnal kezelt liofilizált humán csontszövettel.
Termékünk fontossága abban rejlik, hogy a csontblokkok segítségével előre tervezett módon tudjuk helyreállítani a maxilla és a mandibula hiányzó anatómiai részleteit, amelyek csontelvesztésből, csontleépülésből, vagy balesetből származnak.

Előnyei:
  • Nem kell második műtétet végezni a donorterületen.
  • A blokkot nem kell műtét közben a fogadó felülethez alakítani.
  • Lényegesen rövidül a műtéti idő.
  • Nem szükséges pinekkel rögzíteni a membránt.
  • A donor és a recipiens csontfelszín szorosan, nagy felületen találkozik, ezáltal gyorsabban és biztonságosabban megy végbe a vaszkularizáció.

Az eljárás lépései:

1. /Analízis

1. /Analízis

CBCT felvétel elemzése a pótlandó csonthiánynak, az elhelyezendő implantátumok számának, típusának és mé-retének figyelembe vételével.
2./ Tervezés

2./ Tervezés

CT felvétel feldolgozása, a hiányzó csont modellezése, az implantátumok és a végső fogmű tervezése.
3./ Ellenőrzés

3./ Ellenőrzés

A tervezett csontfelületet ellenőrzésre visszaküldjük a megrendelő szájsebész szakorvos számára
4./ Gyártás előkészítése

4./ Gyártás előkészítése

Amennyiben elfogadja a terveket, úgy megkezdődik a gyártás előkészítése valamint kiválasztjuk a szükséges méretű és trabekuláris szerkezetű csontblokkot.
5./ Megmunkálás

5./ Megmunkálás

Megmunkáljuk a kiválasztott csontblokkot, mely végső fázisként visszakerül a szövetbankba utókezelésre, azaz tisztításra, sterilizálásra és diffúziós albuminos bevonásra.
6./ Műtét

6./ Műtét

Műtét, szájba helyezés.